Для ТЕБЯ - христианская газета

ПРАВИЛЬНЕ ЗАСТОСУВАННЯ СЛОВА БОЖОГО
Проповеди

Начало О нас Статьи Христианское творчество Форум Чат Каталог-рейтинг
Начало | Поиск | Статьи | Отзывы | Газета | Христианские стихи, проза, проповеди | WWW-рейтинг | Форум | Чат
 


 Новая рубрика "Статья в газету": напиши статью - получи гонорар!

Новости Христианского творчества в формате RSS 2.0 Все рубрики [авторы]: Проза [а] Поэзия [а] Для детей [а] Драматургия [а] -- Статья в газету!
Публицистика [а] Проповеди [а] Теология [а] Свидетельство [а] Крик души [а] - Конкурс!
Найти Авторам: правила | регистрация | вход

[ ! ]    версия для печати

ПРАВИЛЬНЕ ЗАСТОСУВАННЯ СЛОВА БОЖОГО



Відносьтеся один до одного з повагою, випереджаючи з пошаною, допомагайте один одному в служінні та в житті, будьте відкритими та щирими, не приховуйте якогось зла чи неприязні до свого ближнього. «Отож, зодягніться, як Божі вибранці, святі та улюблені, у щире милосердя, добротливість, покору, лагідність, довготерпіння. Терпіть один одного, і прощайте собі, коли б мав хто на кого оскарження. Як і Христос вам простив, робіть так і ви! А над усім тим зодягніться в любов, що вона союз досконалости!» (До колоссян 3:12-14) Будьте першими хто приходить на підтримку й допомогу. Будьте надійними друзями й партнерами. Пам’ятайте лише все добре, що вам зробила ця людина, а все погане не згадуйте. Майте час не лише для свого життя, але й для допомоги іншому. Без нехоті, а з радістю служіть своїм часом, машиною, хатою, талантом, майном своїм братам і сестрам. Але якщо вам не допомогли то не виношуйте якоїсь образи в серці на своїх братів за те, що вам не допомогли. Не контролюйте їх й не тисніть ні на кого, щоб вас любили і вам допомагали. Любіть й приймайте всіх такими як вони є (не змінюючи їх) бо ж вони то вас напевно приймають і терплять.
«Браття, як людина й упаде в який прогріх, то ви, духовні, виправляйте такого духом лагідности, сам себе доглядаючи, щоб не спокусився й ти! Носіть тягарі один одного, і так виконаєте закона Христового. Коли бо хто думає, що він щось, бувши ніщо, сам себе той обманює. Нехай кожен досліджує діло своє, і тоді матиме тільки в собі похвалу, а не в іншому! Бо кожен нестиме свій власний тягар!» (До галатiв 6:1-5)
« Не судіть, щоб і вас не судили; бо яким судом судити будете, таким же осудять і вас, і якою мірою будете міряти, такою відміряють вам. І чого в оці брата свого ти заскалку бачиш, колоди ж у власному оці не чуєш? Або як ти скажеш до брата свого: Давай вийму я заскалку з ока твого, коли он колода у власному оці? Лицеміре, вийми перше колоду із власного ока, а потім побачиш, як вийняти заскалку з ока брата твого.» (Вiд Матвiя 7:1-5)
Якщо ви облічаєте інших то будьте готовими й відкритими, щоб вас просто можна було б також виправити. А якщо ж ви не здібні приймати зауваження то й іншим не робіть. Бо ми всі мастаки виймати брудними руками заскалку з ока брата й не скаржимося на нехватку часу. Задля такої «благої» справи, щоб допомогти братові стати «кращим», ми готові будь чим пожертвувати. Але я вам скажу, що далеко не дух нас провадить в такому «служінні», а «плотяга» одіта в «місце писання», бо ж ми йдемо до брата з «словом божим». Сатана також до Ісуса з «словом божим» прийшов, але Слово Боже в устах сатани перетворюється на слово сатани. Так само й в нас, коли ми говоримо по плоті «слово боже» то на справді це не Слово Боже, а наша плоть. Плоть дуже любить ховатися за Словом Божим, щоб якось виправдати свої дії. Словом Божим можна маніпулювати, вимагати любові, пошани, послуху і т. ін. Й при цьому усиленно апелювати до Писання. Так в релігійних церквах роблять пророки, проповідники й всім кому не лінь. Так званим словом божим облічають б’ють, виправляють, маніпулюють. Але якщо людина щось робить не з правильними мотивами, з злістю, заздрістю чи ще з якимись плотськими амбіціями то те що вона апелює до Писання, насправді в її ситуації не є Словом Божим. Слово Боже це не лише слово яке складається з букв чи звуків, але воно містить в собі Дух Божий і саме той зміст який вкладав Бог в нього, а не те як його можуть використовувати люди.
Слово Боже є лише тоді Словом Божим якщо воно відкрите Духом Святим й несе в собі зміст який вкладав в нього Автор цього слова. А використання Писання з користю чи з ціллю підсилити аргументи при сварці чи спорі, або ж при «виправленні брата», не є Словом Божим.
Бог стоїть лише за Своїм Словом, Він відповідає за Свої Слова, а не за перекручений зміст Свого Слова. Ось чому Бог буває стоїть осторонь наших «гарячих проповідей», бо вони являються нічим іншим як плотським пилом.
«Бо всі, хто водиться Духом Божим, вони сини Божі» (До римлян 8:14) Не лише по Писанню поступає, але хто водиться Духом Божим й по духу поступає «І кажу: ходіть за духом, і не вчините пожадливости тіла»(До галатiв 5:16) Пожадливість це не лише перелюб, але й облічання по плоті, виймання заскалки при наявності колоди у власному оці.
Тест№1: Якщо мова на духовну чи біблійну тему, але при цьому люди спорять то це перша ознака, що Бог і Біблія тут не при чому, а «скубеться» декілька плотських братів. І якщо б один із них був духовним то вже удалився би від такої «духовної бесіди».
«Вистерігайсь нерозумних змагань, і родоводів, і спорів, і суперечок про Закон, бо вони некорисні й марні» «Глупых же состязаний и родословий, и споров и распрей о законе удаляйся, ибо они бесполезны и суетны». (До Тита 3:9)
«бо ви ще тілесні. Бо коли заздрість та суперечки між вами, то чи ж ви не тілесні, і хіба не полюдському робите?» (1-е до коринтян 3:3)
«той згордів, нічого не знає, але захворів на суперечки й змагання, що від них повстають заздрість, сварки, богозневаги, лукаві здогади» (1-е Тимофiю 6:4)
Сварки й суперечки – ознака «духовності» того хто в них встряває. Велика любов до облічання є показником тієї ж таки «духовності».
Тест№2: Якщо ти ображений і при цьому підшукуєш підходяще місце Писання, щоб «навчити» того на кого ти ображений то це плотський вчинок й називається він «пожадливістю» хоча й виглядить на перший погляд духовним.
Тест№3: Якщо ти комусь заздриш і при цьому використовуєш Писання щоб «поговорити» про цього брата з кимсь, або з ним то це також плотський вчинок.
Слово Боже не «піддається», щоб ми його неправильно використовували в своїх плотських трюках. Воно залишається на сторінках Біблії, а ми лиш використовуємо слова, що звучать як нібито Слова Божі, а насправді є нашими і Бог залишається в стороні. «Коли хто говорить, говори, як Божі слова. Коли хто служить, то служи, як від сили, яку дає Бог, щоб Бог прославлявся в усьому Ісусом Христом, що Йому слава та влада на віки вічні, амінь». (1-е Петра 4:11)
Писання не завжди є Словом Божим, все залежить хто як їх розуміє і говорить. Не потрібно «відмазуватися» Словом Божим, не потрібно маніпулювати Словом Божим, не потрібно спекулювати Божим Словом. Найперше май правильні, чисті мотиви й правильне розуміння Божого Слова, а потім уже говори і законно його використовуй. Ніколи не використовуйте Слово Боже по своєму.
Не потрібно вишукувати місця з Біблії для того, щоб доказати будь кому про правильність своїх переконань, в тому числі і релігійних. Не потрібно нікому нічого доказувати, а лиш говорити при потребі Істину. І то відчувати, що коли казати, щоб не проповідувати по плоті, а по духу. Проповідь? Так, але не будь якою ціною.
Вчімося…

Об авторе все произведения автора >>>

Юрий Рабый, Кузнецовск Украина
Хочу пробуждения, ищу, молюсь об этом с 1991 года! Живу в Кузнецовске Ровенской области, Украина
e-mail автора: urran@ukr.net

 
Прочитано 6625 раз. Голосов 2. Средняя оценка: 5
Дорогие читатели! Не скупитесь на ваши отзывы, замечания, рецензии, пожелания авторам. И не забудьте дать оценку произведению, которое вы прочитали - это помогает авторам совершенствовать свои творческие способности
Оцените произведение:
(после оценки вы также сможете оставить отзыв)
Отзывы читателей об этой статье Написать отзыв Форум
Max N 2006-08-12 19:14:43
Thanks for preaching
 Комментарий автора:
Не зрозумів

Вася 2006-08-12 20:39:56
Слишком духовно, а в жизни так много грязи.


 Комментарий автора:
Спасибо за отзыв

читайте в разделе Проповеди обратите внимание

Дом, «шатер». - Габор

О Крещении - Алексей Мочалов
Слово Божье даёт ясное представление о водном крещении. Но в религии многое взято не из Слова, а придумано людьми.

Сквозь тернии и слезы - Вячеслав Ивлев
проходя долиною плача, они открывают в ней источники и дождь покрывает ее благословением

>>> Все произведения раздела Проповеди >>>

Поэзия :
Что ж вам надо... - Алла Войцеховская
Ироничные стихи, улыбаемся...

Поэзия :
Я так хочу в Твой добрый Славный Дом - Анна Лукс

Поэзия :
В интернете - Лидия Гапонюк

 
Назад | Христианское творчество: все разделы | Раздел Проповеди
www.ForU.ru - (c) Христианская газета Для ТЕБЯ 1998-2012 - , тел.: +38 068 478 92 77
  Каталог христианских сайтов Для ТЕБЯ


Рамочка.ру - лучшее средство опубликовать фотки в сети!

Надежный хостинг: CPanel + php5 + MySQL5 от $1.95 Hosting





Маранафа - Библия, каталог сайтов, христианский чат, форум

Rambler's Top100
Яндекс цитирования

Rambler's Top100